Hvordan hænger man lamper op?

Hvordan sætter man en lampe op? Om du lige er flyttet hjemmefra og skal til at lære selv at hænge lamper op for første gang, eller du har boet for dig selv i mange år, og blot synes det er på tide at få helt styr på det selv, så læs videre her, og find ud af hvordan du nemt klarer det selv.

Det kræver blot et lille sæt værktøj (du kan nøjes med en lille skruetrækker og en kabelsaks eller spidstang) og nogle få steps, så er du kampdygtig og klar til selv at sætte lampe op.

Indledende steps 

Det første step består af at gøre lampens ledning klar. Dette gør du ved at skære cirka fire centimeter af ledningens yderste kappe af (den hvide plastik del af ledningen).

Herefter kan du skære omkring 6 millimeter af plastikken som sidder på kobbertrådene, og så sno kobbertrådene. Dette gør dem lettere at arbejde med. Herefter kan du slukke for relæet og så fjerne lampedækslet så du kan få adgang til lampeudtaget. 

Det tekniske

Når lampedækslet er taget af, kan du se klemmerne som hedder N, L, M1 og M2. Det er en god ide at starte med at skrue ledningen fast i aflastningsbøjlen som du ser i midten. Det er vigtigt at den er sat fast, så det ikke er kobbertrådene der bærer lampens vægt. Herefter kan du skrue de små skruer løs inden du sætter ledningerne i.

Tag derefter den blå ledning og sæt de snoede kobbertråde i N-klemmen og spænd så klemmen, så kobbertrådene bliver på deres plads. Den brune lednings kobbertråde sætter du i M1. Hvis du har en tredje ledning som er enten gul eller grøn, skal denne sidde i den midterste klemme mellem L og M1. Husk at spænde alle skruerne igen når du er færdig. 

Tænd lyset

Nu er du egentlig færdig, og kan sætte lampedækslet på igen og tænde for relæet. Når du tænder for stikkontakten skulle der gerne være lys. Du har nu fået dig en god ny færdighed, og kan endelig være en af dem der hjælper til, når familie eller venner kommer og spørger “hvordan hænger man en lampe op?”.

Det er ikke dårligt sådan selv at kunne klare at sætte sine lamper op, og er der noget bedre end at slippe for at vente på at nogen der kan hjælpe med opgaven får tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *